خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/10/23 - 10:28
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس : بین الملل
دقایقی قبل منتشر شد؛

بیانیه پایانی نخستین نشست کمیته فلسطین مجمع مجالس آسیایی (APA)/ تاکید کشورها بر حمایت از عضویت کامل دولت فلسطین در سازمان ملل

کشورهای عضو کمیته فلسطین مجمع مجالس آسیایی (APA) در بیانیه‌ پایانی نخستین نشست خود در تهران بر حمایت از عضویت کامل دولت فلسطین در سازمان ملل، اخراج پارلمان اسرائیل از اتحادیه بین المجالس تاکید و نسل کشی رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری را محکوم کردند.

به گزارش خبرگزاری خانه‌ملت، بیانیه اولین نشست کمیته فلسطین مجمع مجالس آسیایی (APA) تهران وضعیت کنونی فلسطین که امروز (چهارشنبه ۲۰ دی ماه)برابر با  10 ژانویه 2024 در هتل آزادی پارسیان و به میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار شد به شرح زیر است:



«ما، نمایندگان و اعضای پارلمان های کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی در تاریخ 10 ژانویه 2024 در اولین نشست کمیته APA در مورد فلسطین در تهران گردهم آمدیم تا در پی تجاوز رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان که موجب کشتار حداقل 21 هزار غیرنظامی، شامل حدود 15 هزار زن و کودک، و تخریب گسترده غزه و کلیه زیرساخت های حیاتی آن گردیده، در خصوص وضعیت کنونی فلسطین به بحث بنشینیم. رژیم اسرائیل، ضمن ارتکاب این جرایم جنگی و اعمال شنیع، عمداً با هرگونه چشم انداز برای آتش بس فوری و بازگشایی کریدورهای جدید برای کمک های انسان دوستانه برای مردم غزه و سایر مناطق اراضی اشغالی فلسطین مخالفت نموده است.



ما در نگرانی عمیق خویش مبنی بر اینکه شعله های این اقدامات شیطانی رژیم اسرائیل فراتر از مرزهای فلسطین اشغالی رفته و با توجه به شرایط وخیم فعلی در فلسطین، تمام منطقه غرب آسیا با یک چالش بسیار جدی همراه با عواقب خطرناک برای صلح و امنیت جهانی رو به رو خواهد شد، مشترک می باشیم.



پس از بحث در خصوص جرایم در حال ارتکاب توسط رژیم اسرائیل علیه شهروندان فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری، این نشست مشترک مجمع مجالس آسیایی و اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی موارد زیر را اعلام می‌کند:



1. ما با شدیدترین لحن تجاوز صهیونیستی و نسل کشی ارتکابی توسط رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری را محکوم کرده و خواستار توقف فوری تجاوز اسرائیل و رفع سریع محاصره غزه جهت ورود دارو، مواد غذایی، اقلام ضروری و سوخت برای شهروندان فلسطینی نیازمند با در نظر گرفتن زمستان قریب الوقوع می باشیم.



2. مشارکت آمریکا در تجاوز، جرایم جنگی، نسل کشی، و جنایت علیه بشریت علیه نوار غزه را چه از طریق مشارکت مستقیم در تامین دشمن اسرائیلی با جدیدترین محصولات تولید شده توسط ماشین جنگی آمریکا یا از طریق حمایت از اسرائیل و لاپوشانی جرایم این کشور در مجامع جهانی، محکوم می کنیم .



3. از سازمان ها و نهادهای بین المللی حقوقی و حقوق بشری، به ویژه دیوان کیفری بین المللی، می خواهیم در خصوص جرایم جنگی، نسل کشی، و جنایت علیه بشریت ارتکابی توسط رژیم اسرائیل در نوار غزه اقداماتی را اتخاذ نموده و رژیم صهیونیستی را برای ارتکاب این موارد مجازات نماید.



4. بر اخراج پارلمان اسرائیل (کْنست) از اتحادیه بین المجالس و ارگان های تابعه آن اصرار می ورزیم.



5. به اقدام در خصوص منزوی نمودن رژیم اسرائیل و بازپس گیری رسمیتش به دلیل ذات آپارتاید، نژادپرستانه، فاشیستی، و تروریستی آن رژیم ادامه خواهیم داد.



6. از تاسیس یک دولت فلسطینی در تمام سرزمین های اشغالی فلسطین به پایتختی همیشگی قدس شریف و حق بازگشت همۀ آوارگان فلسطینی به میهن خویش که از سال 1948 از آنجا بیرون رانده شدند قویاً حمایت می کنیم.



7. از عضویت کامل دولت فلسطین در سازمان ملل متحد حمایت می کنیم.



8. تمامی طرح ها و پروژه ها جهت آوارگی اجباری فلسطینیان از غزه یا کرانه باختری را رد می کنیم.



9. از تأسیس یک صندوق ویژه جهت ارائه کمک مالی به مردم فلسطین به منظور بازسازی آنچه توسط ماشین جنگی رژیم صهیونیستی در نوار غزه تخریب شده، حمایت کرده و هم چنین از پروژه ها و سرمایه گذاری ها برای روند پیشبرد اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی فلسطینیان در کنار بکارگیری تمام تلاش ها برای توقف عملیات ها و طرح‌های شهرک‌سازی و ضمیمه کردن اراضی در کرانه باختری و برچیدن شهرک‌های فعلی در اراضی فلسطین، به دلیل غیرقانونی بودن، حمایت می‌کنیم.



10. با روندهای یهودی سازی و حملات به اماکن مقدس مسلمانان و مسیحیان، به ویژه مسجدالاقصی و صحن های آن، مقابله نموده و تا زمان تأسیس دولت مستقل فلسطینی با مرکزیت بیت‌المقدس، هرگونه اقدام را که بر جایگاه تاریخی و حقوقی این اماکن تأثیرگذار باشد، نمی‌پذیریم.



11. قطعنامه 3379 سازمان ملل متحد را یادآوری می‌کنیم که صهیونیسم را «یک نوع از نژادپرستی و تبعیض نژادی» می‌داند که نسبت به فلسطینیان خصمانه برخورد می‌کند و مخالف ثبات در منطقه است.



12. از نهادهای بهداشتی ذیربط مجالس کشورهای عضو می خواهیم که از نهادهای بهداشتی فلسطین در سطوح مختلف حمایت کنند.



13. همچنین، در راستای قطعنامه های تصویب شده توسط سایر سازمان های بین المللی، خواستار تحریم محصولات و کالاهای اسرائیلی می باشیم و از نهادهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی و اتحادیه های اصناف می خواهیم به این تحریم پایبند باشند.



14. بر ضرورت تعهد به کنوانسیون ژنو در خصوص حفاظت از شهروندان فلسطینی تأکید نموده، خواستار اجرای تمام و کمال این کنوانسیون، از جمله آزادی همۀ گروگان‌ها و زندانیان فلسطینی بازداشت شده به دست اسرائیل می‌باشیم.



15. از کلیه سازمان های منطقه ای و بین المللی درگیر حفاظت از کودکان و زنان درخواست می کنیم به نقش خود درباره مجازات رژیم اسرائیل و مقامات آن در خصوص جرایم ارتکابی علیه غیرنظامیان فلسطینی عمل نمایند. در این زمینه، درباره بررسی تشکیل یک کمیته حقوقی پارلمانی جهت بررسی احتمال حمایت از ارائه شکایات به دیوان کیفری بین المللی و پیگیری آنها تصمیم گیری می کنیم.



16. از پارلمان های کشورهای عضو می خواهیم تمام انواع حمایت های دیپلماتیک، سیاسی، مادی، امدادی، پزشکی، و آموزشی را به کشور فلسطین و مردم آن ارائه نموده و تسهیل نمایند.



17. از مجلس ملی فلسطین در کلیه مناسبت‌ها و برنامه‌های پارلمانی منطقه‌ای، بین‌المللی، و قاره‌ای حمایت می‌کنیم./



پایان پیام

  • کد خبر : 374516
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار